Ögonundersökning

En noggrann ögonundersökning är grunden till ett lyckat resultat


Ålderssynthet

Alla som uppnår övre medelåldern kommer förr eller senare att uppleva hur synen försämras. Detta är i de allra flesta fall ett helt naturligt åldersfenomen. Linsen stelnar och det går inte längre att ställa om skärpan till närseende. Detta avhjälper man med en extra lins framför ögat. De flesta nöjer sig med läsglasögon ett tag, men så småningom blir försämringen påtaglig i hela synfältet och behovet av progressiva glasögon ökar.

Progressiva glasögon

Progressiva glasögon har linser som enkelt utryckt är tjockare nertill än upptill. De anpassas för din syn så att de har rätt förstoringsgrad beroende på vart du tittar. Dina progressiva glasögon kan du använda jämnt. Möjligen med undantag för när du läser liggande på rygg i sängen eller sitter framför datorn. Då kan det vara bra att ha ett par rena läsglasögon i reserv. Jobbar du mycket vid dator kan ett par terminalglasögon vara bra med kort progressivitet - passar från tangentbord till skärm. Arbetsglasögon får du i regel bidrag till från din arbetsgivare.

Ögontrycksmätning

Om du vill så gör vi också en ögontrycksmätning. Det är en undersökning som kan indikera för eventuella medicinska problem i ögat. Om vi skulle upptäcka svagheter som inte vår optiker kan åtgärda så skickar vi dig vidare till ögonläkare för fortsatt utredning.

Vi erbjuder gratis ögonundersökning helt utan köpkrav.

Eller 710 kr rabatt på glas/båge.*

Värdecheck finns i butik!

*Gratis ögonundersökning gäller glasögon, ej linser recept och intyg. 710 kr rabatt gäller vid köp av kompletta glasögon. Erbjudanden går ej att kombinera med varandra.
Ögonundersökning

Låt en av socialstyrelsen legitimerad optiker undersöka din syn och ditt ögontryck. Hos Aoptik gör vi en noggrann ögonundersökning i lugn och ro. Den får helt enkelt ta den tid som behövs. Då får du veta vad dina ögon behöver.

Kontaktlinsundersökning

Vi börjar med en noggrann ögonundersökning av din syn och dina ögon. Därefter går vi igenom hur du vill kunna använda linserna. Sedan rekommenderar vi bästa linstyp baserat utifrån dina behov. Vi går igenom hur du hanterar linserna för att du som linsbärare ska känna dig trygg. Har vi linser hemma så får du med dig dem hem samma dag, annars beställer vi hem linserna och hör av oss när de är komna.

Körkortstest/Synintyg

Vi hjälper dig som vill börja att övningsköra eller vill förnya ditt körkort med att utföra den obligatoriska visus-kontrollen samt ett enklare syntest.

Ögontrycksmätning

Det är viktigt att ögats tryck ligger i rätt intervall, ett ögas tryck får varken vara för högt eller för lågt. Därför utför optikern en ögontrycksmätning, som en del av undersökningen. Detta för att se indikationer på eventuella medicinska problem i ögat. Om vi skulle upptäcka indikationer som vår optiker inte kan åtgärda så skickar vi dig vidare till ögonläkare för fortsatt utredning. 

Boka din ögonundersökning nu! Hitta din närmaste butik här Hitta butik