Vi hjälper dig välja rätt glas till dina glasögon

Glas

När det är dags för nya glasögon kanske tankarna direkt går till hur dem ska se ut, vilken modell det ska vara och vilken färg dem ska ha. Vi vet att detta är viktiga faktorer för att du som glasögonbärare ska trivas i dina glasögon, dem är en del av dig och ditt utseende!

Men har du tänkt på vilket glas du vill och kanske bör ha? Vi på Aoptik vill hjälpa dig tänka på alla delar när du köper glasögon, vi anser att ett bra glas är minst lika viktigt för dina ögons skull. Fel glas kan skapa obehag för dig och inte skulle du vilja gå runt i obekväma skor allt för länge?

Vi erbjuder dig ett stort utbud av enkelslipade och progressiva glas till bästa kvalitet, vi har Europas bästa progressiva glas! Motsvarigheten till filmens Oscar! Aoptiks glasleverantör tog hem Silmo d`Or priset, motsvarigheten till filmvärldens Oscar för bästa progressiva glas 2011 och 2013.

Progressiva glas

Progressiva glasögon har linser som enkelt uttryckt är tjockare nertill än upptill. Det är flera styrkor i ett och samma glas, vilket innebär att du kan se både på långt och kort avstånd med endast ett par glasögon!

Dina progressiva glasögon kan du använda jämnt. Möjligen med undantag för när du läser liggande på rygg i sängen eller sitter framför datorn. Då kan det vara bra att ha ett par rena läsglasögon i reserv.

Jobbar du mycket vid dator kan ett par terminalglasögon vara bra med kort progressivitet – passar från tangentbord till skärm. Arbetsglasögon får du i regel bidrag till från din arbetsgivare.

Enkelslipade glas

Med enkelslipade glas har du en och samma styrka över hela glaset och används till de personer som har svårt att se på ett bestämt avstånd.

Dessa glas korrigerar ditt synfel när du antingen ser oklart på långt eller kort avstånd. Är du närsynt, översynt och/eller astigmatisk är enkelslipade glas rätt glas för dig.

Enkelslipade glas hjälper dig att se klart på ett bestämt avstånd, vare sig det gäller glas för läsning fast du i övrigt ser bra eller för att se skyltar när du kör bil.

Transition & Transitions XTRActive

Transitions®-glasen är perfekta för alla som lever ett aktivt liv och tillbringar tid både utomhus och inomhus och vill använda samma par glasögon både utomhus och inomhus.

Transitions-glasen filtrerar starkt och bländande ljus, samtidigt som skadligt ljus blockeras.