En noggrann ögonundersökning med hjälp av en från socialstyrelsen leg. optiker är grunden till ett lyckat resultat

Synundersökning

Låt en av socialstyrelsen legitimerad optiker undersöka din syn och ditt ögontryck. Hos Aoptik gör vi en noggrann ögonundersökning i lugn och ro. Den får helt enkelt ta den tid som behövs. Då får du veta vad dina ögon behöver.

Vid en kontaktlinsundersökning börjar vi med en noggrann ögonundersökning av din syn och dina ögon. Därefter går vi igenom hur du vill kunna använda linserna. Sedan rekommenderar vi bästa linstyp baserat utifrån dina behov.

Vi går igenom hur du hanterar linserna för att du som linsbärare ska känna dig trygg. Har vi linser hemma så får du med dig dem hem samma dag, annars beställer vi hem linserna och hör av oss när de är komna.

Värdekupong finns i butik.

Det är viktigt att ögats tryck ligger i rätt intervall, ett ögas tryck får varken vara för högt eller för lågt. Därför utför optikern en ögontrycksmätning, som en del av undersökningen. Detta för att se indikationer på eventuella medicinska problem i ögat.

Om vi skulle upptäcka indikationer som vår optiker inte kan åtgärda så skickar vi dig vidare till ögonläkare för fortsatt utredning.

När det dags att börja övningsköra eller tid att förnya ditt körkort hjälper vi dig med att utföra den obligatoriska visus-kontrollen samt ett enklare syntest.